Stockholms Stad, Skärholmen SDF, Socialtjänsten, Relationsvåldscentrum

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Skärholmens stadsdelsförvaltning är en av Stockholms stads 14 stadsdelsförvaltningar och omfattar stadsdelarna Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg. Här arbetar mer än 1000 medarbetare för våra 35.000 invånare. Vi erbjuder en kommunal verksamhet som vi är stolta över och vi har en fantastisk mångfald. Välkommen med ditt unika bidrag!

Vi erbjuder dig

 • Ett varierat arbete som behandlare inom området våld i nära relation om hedersrelaterat våld och förtryck där du verkligen kan göra skillnad och bidra till ett bättre Stockholm.
 • Möjlighet att vara med att påverka utformningen av verksamheten då Relationsvåldscentrum Sydväst är en ny verksamhet som öppnade portarna 2018.
 • En arbetsgrupp med ett öppet klimat där vi stöttar varandra vid behov.
 • En organisation med stöd och handledning nära tillgängligt.
 • Sommar- och vinterarbetstid, flexibel arbetstid och goda friskvårdsmöjligheter.

Om Relationsvåldscentrum Sydväst

I arbetet mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck har Stockholms stad öppnat Relationsvåldscentrum (RVC) Sydväst. RVC Sydväst arbetar med myndighetsutövning samt med stöd och behandling till både våldsutsatta och våldsutövande vuxna i stadsdelarna Skärholmen, Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö. RVC Sydväst är placerat i Skärholmen.

Syftet med RVC är att utifrån evidensbaserade metoder erbjuda stöd och säkerställa ett likställt och samordnat stöd för både våldsutsatta och våldsutövare. RVC erbjuder även stöd under rättsprocessen till personer som utsatts för våld i nära relation samt hedersrelaterat våld och förtryck.

RVC Sydväst består av enhetschef, biträdande enhetschef, sju socialsekreterare och sex behandlare.

Arbetsbeskrivning

Som behandlare på RVC Sydväst ger du stöd och behandlingsinsatser till våldsutsatta och våldsutövare på uppdrag av myndighetsutövande socialsekreterare i verksamheten samt på klientens eget initiativ. Insatserna kan vara av individuell karaktär i form av enskilda samtal med klienter samt av gruppkaraktär i form av behandlande samtalsgrupper eller annan gruppverksamhet för både våldsutsatta och våldsutövare.

Arbetet som behandlare är självständigt men ställer också höga krav på samarbete med dina kollegor inom arbetsgruppen liksom med övriga medarbetare inom andra Relationsvåldscentrum i Stockholms stad samt med externa aktörer.

Behandling och stöd inom området våld i nära relationer är en aktuell utvecklingsfråga och i arbetet ingår att följa utvecklingen och att vara delaktig i att utvecklingen drivs framåt i verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Socionomexamen eller annan högskoleutbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.
 • Aktuell erfarenhet av behandlande arbete, företrädesvis med våldsutsatta och/eller våldsutövare i samband med våld i nära relationer eller hedersrelaterat våld och förtryck.
 • Mycket god kommunikationsförmåga och mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Meriterande:

 • Grundläggande psykoterapiutbildning steg 1 ser vi som mycket meriterande.

Övriga meriterande erfarenheter:

 • Erfarenhet av att leda behandlande samtalsgrupper.
 • Erfarenhet av bedömningsmetoderna FREDA och PATRIARK.
 • Utbildning i sexologi.
 • Erfarenhet av att möta personer med trauma och komplex problematik.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:

Vi söker dig som är trygg i dig själv. Du är lugn och stabil och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du är relationsskapande i din yrkesroll och bra på att skapa kontakt och på att underhålla relationer samt har en mycket god omdömesförmåga där du skiljer på det personliga och det professionella. Du tar självständigt ansvar för dina uppgifter och för att driva dina processer och eventuella projekt vidare samt har ett strukturerat arbetssätt. Du samarbetar väl med andra, både internt och externt, för att uppnå framgång i arbetet.

Vill du växa med oss i en växande stadsdel där din insats verkligen gör skillnad - varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Läs gärna mer om Stockholms stad som arbetsgivare: http://www.stockholm.se/Arbete/Att-arbeta-i-Stockholms-stad/

https://www.linkedin.com/company/stockholms-stad

Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Vår vision - ett Stockholm för alla! Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skärholmen
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6498
Kontakt
 • Anna Tsekas, enhetschef, 08-508 241 03
Facklig företrädare
 • Irina Ben Bekhti, Vision, 08-508 242 63
 • Anette Petersson, SACO/SSR, 08-508 244 20
Publicerat 2018-10-12
Sista ansökningsdag 2018-10-28

Tillbaka till lediga jobb