Stockholms Stad, Stadsarkivet

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsarkivet är Sveriges ledande arkiv. Vi är navet som stöder Stockholms stad i att ligga främst när det gäller tillgänglig och öppen information om hela sin verksamhet. Vi gör historien angelägen och relevant så att stockholmare kan skapa sin egen och hela stadens framtid. Våra tjänster är moderna och tillgängliga. Vår attityd är utåtriktad och användarorienterad.

Stadsarkivet strävar ständigt efter att i samverkan med stadens verksamheter utveckla stadens informationshantering. Vi gör detta med ett tydligt kund- och effektivitetsfokus. Stadsarkivet ansvarar för e-arkiv Stockholm, där alltmer av stadens gemensamma information lagras, långtidssäkras och görs tillgänglig. Vi har också fått uppdraget att leda införandet av ett stadsgemensamt ärendehanteringssystem.               

Arbetsuppgifter:

Tjänsten som arkivarie med processansvar är placerad i verksamhetsområde Publicera.

Du kommer att tillhöra ett team på ca 10 personer som alla på heltid eller del av sin tjänst arbetar med stadens e-arkiv, e-arkiv Stockholm. E-arkivets olika processer leds av processansvariga. Du kommer att ansvara för e-arkivets mottagningsprocess. I det ansvaret ligger att utveckla processen i samarbete med övriga i teamet, och att leda det arbete som sker inom processen med anslutningar och digitala leveranser till e-arkivet. Du kommer själv även att arbeta som projektledare där du kommer att leda arbete med anslutningar av verksamhetssystem och digitala leveranser. Tjänsten innefattar inte personalansvar.

Tjänsten innebär också att du kommer att vara involverad i samt vara med och utveckla Stadsarkivets arbete med tillsyn och rådgivning. Du kommer att arbeta med rådgivning gentemot kommunala myndigheter och bolag, samt delta i inspektioner.

 

Kvalifikationer  

För denna tjänst krävs att du har:

  • Fil. kand-examen med minst 60 poäng Arkivvetenskap (Bolognamodellen, dvs motsvarande två terminers heltidsstudier).
  • Minst tre års arbetslivserfarenhet som arkivarie
  • Kunskap om digital informationshantering

Meriterande:

  • Erfarenhet av digitalt utvecklingsarbete inom arkiv – och informationshantering
  • Erfarenhet av arbete med e-arkiv
  • Erfarenhet av processledning
  • Erfarenhet av projektledning  

För att lyckas och trivas i rollen söker vi dig som är noggrann, kvalitetsmedveten och är van vid att planera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har god förmåga att ta egna initiativ och du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv med en vilja att hjälpa och stötta andra. Du är duktig på att etablera goda relationer inom och utanför organisationen och är van att arbeta med parallella uppgifter samtidigt. Som person är du intresserad av att arbeta med utvecklings- och förändringsarbete samt självständigt driva arbetet framåt och leverera överenskomna resultat i tid.

Övrigt:

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsplatsen är belägen på Kungsklippan 6, Kungsholmen. Läs mer om vår verksamhet på www.stockholm.se och ring gärna om du vill veta mer.

Vi vill ha din ansökan senast 3 november 2018.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6365
Kontakt
  • Desiree Öhrvall Nyman, HR-konsult Stockholms Stad, 08-508 117 28
Facklig företrädare
  • Maria Fagerlind SACO, 08-508 283 25
Publicerat 2018-10-12
Sista ansökningsdag 2018-11-03

Tillbaka till lediga jobb