Stockholms Stad, Kulturförvaltningen, Kulturskolan

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Kulturskolan har verksamhet över hela Stockholms stad, se adress och placering i annonstext.

Kulturskolan

I vår värld är kultur viktigt. Vi behöver rum för kultur. Platser som ger utrymme till leken, kreativiteten och drömmarna. Rum där man kan upptäcka, utveckla och uttrycka sig. Rum för fantasi!

I Kulturskolan Stockholm har barn och unga mellan 6 och 22 år det utrymmet. Här får de möjlighet till eget skapande på sin fritid i något av kulturskolans många ämnen inom musik, sång, teater, musikal, dans, cirkus, konst och media. Genom olika evenemang, stora som små, kan eleverna uppträda inför publik. Undervisningen ges i egna lokaler, med professionell utrustning samt i skolor i hela Stockholm.

Vi söker en biträdande enhetschef till enheten Kungsholmen, Norrmalm, Spånga/Tensta, Rinkeby/Kista. Arbetet som biträdande enhetschef är förlagt till den del av enheten som består av Spånga/Tensta, Rinkeby/Kista.

Kulturskolans verksamhet ska breddas, vi ska nå fler elever och vi ska särskilt satsa på att locka barn och ungdomar i ytterstadsstadsdelar.

Arbetsuppgifter

Du ska biträda enhetschefen i arbetet med att organisera och planera aktiviteter och på enhetschefens uppdrag, tillsammans med medarbetarna, sätta igång, genomföra, avsluta och följa upp aktiviteter. Du är engagerad i utvecklingen av hela kulturskoleverksamheten med eleverna i fokus. Du har delegerat personalansvar. Som biträdande enhetschef vid Kulturskolan är du direkt underställd enhetschefen. 

Kulturskolan har under många år arbetat med att nå barn och unga till Kulturskolans verksamhet ibland annat Järva. I samband med att Kulturskolan sedan 2014-2015 har sänkt avgifterna och utökat sin verksamhet i Spånga/Tensta och Rinkeby/Kista ser vi en viss ökning av elevantal men det är fortfarande en stor utmaning att nå fler barn i dessa områden.

Rapporten ”Skillnadernas Stockholm” (2015) av Stockholm stads kommisson för social hållbarhet, visar att klyftorna mellan olika stadsdelar i Stockholm ökar. Kulturskolan ser därför anledning att skapa en hållbar plattform för de ungas rätt att ta del av Kulturskolans verksamhet som i sin tur bidrar till att skapa motivation, delaktighet och känsla av tillhörighet hos stadens unga medborgare i dessa områden.

Med anledning av Kulturrådets satsning på Kulturskolan fortsätter projektet ”Rum för skapande” under 2018-19. Som biträdande enhetschef kommer du att jobba med detta projekt och andra liknande projekt, tillsammans med de ordinarie chefsuppgifterna.

Kvalifikationer

Du ska ha förmåga att tänka strategiskt och långsiktigt och samtidigt ha förmåga att se hur och när de små stegen leder vidare mot den större visionen. Vi förutsätter att du utifrån ett starkt uppdrags- och brukarfokus, förmår leda medarbetarna så att enheten med fantasi och kunskap utvecklar en kulturskola som är tillgänglig och angelägen. Du har

• högskoleutbildning

• förmåga att strukturera och organisera arbetet

• analytisk förmåga

• god förmåga att leda och motivera medarbetare och driva på utveckling

• god samarbetsförmåga

• erfarenhet av framgångsrikt förändrings- och utvecklingsarbete

• goda administrativa och ekonomiska kunskaper noggrann

• erfarenhet av chefsuppdrag

• erfarenhet av/förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation

• intresse av och erfarenhet av arbete med kulturell mångfald.

 

Du är

• tydlig, pedagogisk och kommunicerar väl i tal och skrift

• empatisk, lyhörd och prestigelös

• målinriktad, drivande och uthållig

• både kreativ och ordningsam och inte minst, jobbar med humor och glädje! Stor vikt fästs vid personlig lämplighet.

 

Villkor

Kulturförvaltningen tillämpar tidsbegränsat chefskap med tillsvidareanställning i botten.

Kulturförvaltningen

Kulturförvaltningen arbetar för att det kulturella utbudet i Stockholm ska bestå av en mångfald av olika uttryck, utbud och möjligheter och samtidigt innehålla både bredd och spets. Kulturförvaltningen ansvarar för huvuddelen av de kommunalt drivna kulturverksamheterna och ger stöd till det fria kulturlivet.

Kulturförvaltningen har ca 1000 medarbetare och omfattar Kulturskolan Stockholm, Stockholms stadsbibliotek, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst och Stadsmuseet. Evenemangsavdelningen arrangerar stora publika evenemang som till exempel Stockholms kulturfestival och ungdomsfestivalen We Are Sthlm. Kulturförvaltningens verksamheter har ca 11 miljoner besök varje år.

En utmaning för kulturförvaltningen är att nå fler, och grupper som vi inte når idag. Alla ska känna sig välkomna i våra verksamheter, vilket ställer höga krav på medarbetarnas kompetens och engagemang. Vi arbetar aktivt med hållbarhet och eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Spånga/Tensta, Rinkeby/Kista.
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/5182
Kontakt
  • Lise-Lotte Axelsson, 0850831839
Facklig företrädare
  • Marie Linde, Sveriges skolledarförbund, 070 7709073
  • Maria Sundström, Saco, 08 50831588
  • Görel Norlén, Vision, 076 1230163
  • Karin Wrannvik, Ledarna, 076 1290750
  • Mats Gustafsson, Lärarförbundet, 076 1294901
  • Bengt Nordström, Lärarnas Riksförbund, 087 1242298
Publicerat 2018-08-09
Sista ansökningsdag 2018-08-30

Tillbaka till lediga jobb