Stockholms Stad, Jobbtorg

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm är landets ledande tillväxtregion. Det kräver en arbetsmarknad där arbetsgivare kan rekrytera den kompetens de behöver och där stockholmarna har möjlighet att byta bransch, komma tillbaka i arbete eller studera vidare. Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för stadens samlade
arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning - kommunal vuxenutbildning inklusive utbildning i svenska för invandrare, särskild utbildning för vuxna och yrkeshögskola.

Arbetsplatsbeskrivning

Arbetsmarknadsförvaltningen har utöver ordinarie uppdrag fått ett utökat uppdrag att arbeta med nyanlända inom etableringen i samarbete med Arbetsförmedlingen. Det tillsammans med de statliga satsningarna på utbildningssidan gällande t ex studiestartstödet, utbildningskontrakt och utbildningsplikten gör att vi nu söker fler studie-och yrkesvägledare.

Både Vuxenutbildningscentrum och Jobbtorgen i Kista, City, Farsta och Skärholmen söker studie- och yrkesvägledare.

I rollen som studie-och yrkesvägledare inom Jobbtorgets verksamheter kommer du att stötta, motivera och vägleda deltagare. Du utgår från deltagarens behov och förutsättningar och arbetar mot målet att deltagaren får en egen försörjning via arbete eller studier. Arbetet sker ofta i samverkan med andra parter och myndigheter. Jobbtorgen samarbetar bland annat med vuxenutbildningen för att fler långtidsarbetslösa ska kunna påbörja och fullfölja studier, och därmed förbättra sin ställning på arbetsmarknaden. Arbetet kan även innefatta att arbeta med studiestartstödet.

I rollen som studie- och yrkesvägledare inom Vuxenutbildningscentrums Vägledningsenhet kommer du i huvudsak att erbjuda studie- och yrkesvägledning till blivande studerande inför studier, upprätta individuella studieplaner utifrån varje individs mål, förutsättningar och behov, samverka med olika aktörer så att fler kvinnor och män från framför allt prioriterade målgrupper studerar inom vuxenutbildningen, organisera och genomföra informationsinsatser för grupper samt planera/sammanställa gymnasieexamina. Arbetet kan även innefatta att arbeta med studiestartsstödet.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara utbildad, behörig studie- och yrkesvägledare med examen från universitet/högskola.

 Det är meriterande om du:

 • har erfarenhet och goda kunskaper om hela utbildnings- och studiestödssystemet, validering och värdering av utländska betyg.
 • har kunskaper om arbetsmarknadsområdet                                                                         
 • har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
 • har goda kunskaper i engelska då en del av kontakterna med våra deltagare/sökande sker på engelska.
 • har vana att planera, genomföra och följa upp gruppaktiviteter
 • har erfarenhet av att arbeta med olika målgrupper

Som person har du mycket god samarbetsförmåga och kan arbeta i team med kollegor och övriga medarbetare. Du är självständig och flexibel i ditt arbete och kan växla mellan olika uppgifter och målgrupper utifrån situation och behov. Vi förutsätter att du är intresserad av att delta i enhetens utvecklingsarbete och av att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Övrigt

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 8
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/4721
Kontakt
 • Thomas Gröndahl, verksamhetschef Jobbtorg, thomas.grondahl@stockholm.se
 • Ewa Måård Jacobsson, enhetschef Vägledningsenheten, ewa.maard-jacobsson@stockholm.se
Facklig företrädare
 • Jösta Claesson, Vision , 08-508 25 229
 • Lotta Wranér, Lärarnas Riksförbund , 08-508 35 932
 • Aida Basic, Lärarförbundet , 08-508 49 178
Publicerat 2018-07-13
Sista ansökningsdag 2018-08-05

Tillbaka till lediga jobb