Stockholms stad

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Midgårds förskolor som är en enhet med två förskolor. Förskolan Plogen är en förskola med tre basgrupper. Plogen har en tydlig stadskänsla med närhet till alla parker och ligger på Katarina Bangata. Förskolan Tullstugan är en förskola med sex basgrupper. Tullstugan ligger på Östgötagatan och har en stor fin gemensam gård precis intill lummiga Blecktornsparken.

Arbetsbeskrivning

 Ditt uppdrag är att leda lustfyllda och lärorika aktiviteter tillsammans med barnen. Det finns stort utrymme för kreativitet inom ramen för läroplanens riktlinjer. Du reflekterar, dokumenterar och utvecklar verksamheten med barnens bästa i fokus. Allt detta sker i nära samarbete med kollegor, barn och vårdnadshavare. Att arbeta som förskollärare innebär unika – och betydelsefulla – möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling. Som förskollärare medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, dagligen skapas för varje barn och för hela barngruppen. Det gör du genom att ansvara för det pedagogiska arbetet enligt förskolans verksamhetsmål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarutbildning samt en förskollärarlegitimation alternativt inväntar din legitimation. Det är meriterande om du har erfarenhet från yrket. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Ditt barnfokus är tydligt, och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande.

I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. Vidare har du god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Du tycker om att leda och motivera andra, och delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper.

Övrigt

Goda friskvårdsmöjligheter - Förvaltningen har ett aktivt friskvårdsarbete, med friskvårdsbidrag på 1000:-/år samt en friskvårdstimme/vecka, möjlighet att köpa mycket förmånligt årskort till Stockholms stads simhallar inkl. gym.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Löpande rekrytering
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm, Södermalm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/4647
Kontakt
  • Kristina Ekblom biträdande förskolechef , 08- 508 131 23
Facklig företrädare
  • Fredrik Kahn. Läraraförbundet, 0850815808
Publicerat 2018-06-29
Sista ansökningsdag 2018-07-15

Tillbaka till lediga jobb