Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, ESS-gymnasiet

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till en skola med specialpedagogisk profil Undervisningen inom ESS-gymnasiet bedrivs i trygga och trivsamma lokaler på tre olika platser i Stockholm, vilka är Liljeholmen, Vällingby och Münchenbryggeriet. ESS-gymnasiet ansvarar även för Stockholms sjukhusskolors verksamheter som ligger i nära anslutning till sjukhus eller institutioner i Stockholms stad. Inom ESS:s verksamheter bygger vi ett nära samarbete mellan elever, lärare och elevhälsa.

Totalt omfattar ESS-gymnasiet sex enheter med sammanlagt ca 300 elever. Drygt 75 personer arbetar inom verksamheten.

Läs mer om ESS-gymnasiet på vår hemsida http://essgymnasiet.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning

Beskrivning av tjänst och kvalifikationer ESS-gymnasiet söker nu en matematiklärare som är specialpedagog, för att fungera inom sjukhusskolornas verksamhet. Arbetet inom sjukhusundervisningen är mångfacetterat. I olika omfattning ingår här att:

Undervisa elever som är inom sjukhusvård och som för tillfället inte kan delta i undervisning i den ordinarie skolan. Då elevers behov inom sjukhusvård kan se annorlunda ut innebär det att erfarenhet önskas kring elever i behov av extra anpassningar och/eller särskilt stöd.

Arbeta utifrån ett specialpedagogiskt perspektiv, vilket även innebär att vara drivande kring hur ordinarie skolors verksamheter bäst ska kunna möta elever efter sjukhusvården (då elevers behov kan se annorlunda ut efter sjukhusvården). Detta medför en utvecklad kommunikation med den ordinarie skolan, eleven, vårdnadshavare och andra berörda.

Arbetet inom sjukhusundervisningen innebär samarbete med vården. Arbetet kräver stor flexibilitet och lyhördhet, då lärarinsatsen varierar stort beroende på bland annat vårdtiden. Viktigt är att den sökande delar vår samsyn kring att bemötandet har stor betydelse för elevens vidare progression. Du som söker ska även se dig som en betydelsefull del av arbetslaget, där erfarenhetsutbyte och samarbete sker.

Vi söker nu dig som är utbildad specialpedagog, med ämnesbehörighet inom matematik för högstadiet och gymnasiet. Har du även intresse av att undervisa i musik eller annat praktiskt estetiskt ämne, är det meriterande. Vi önskar att du har erfarenhet av arbete med elever inom grundskola och gymnasium.

Ansvarig skolledare på ESS-gymnasiet är rektor Maria Magnerius.

Kvalifikationer

Övrigt

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 14 februari
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/246
Kontakt
  • Maria Magnerius, Rektor, 08-508 33 279
Facklig företrädare
  • Hans Fransson, LR, 08-508 33 303
Publicerat 2018-01-12
Sista ansökningsdag 2018-01-26

Tillbaka till lediga jobb