Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

* Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.

* Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.

* Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.

* Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen. 

Arbetsplatsbeskrivning

Johannes skola är en grundskola för år F-6 med ca. 510 elever. Vår tvåspråkiga inriktning, engelska/svenska, som innebär att en tredjedel av våra elever undervisas på hälften engelska och hälften svenska och vår internationella karaktär, genomsyrar hela verksamheten.

Vår skola arbetar aktivt med iPads som ett kompletterande verktyg i undervisningen. Skolan är belägen vid Roslagstull, ett stenkast från Hagaparken med dess fantastiska miljö. Skolbyggnaden är en s.k. palatsskola, byggd 1890 med anrika, vackra lokaler.

Varmt välkommen till oss på Johannes, skolan med internationell karaktär, tvåspråkig inriktning och hög kvalitet på undervisningen!

Läs mer på http://johannesskola.stockholm.se

Här hittar du oss https://www.google.se/maps/place/Johannes+skola/

Arbetsbeskrivning

Vi har nu en ledig tjänst med placering i årskurs 1 under detta läsår. Som förskollärare på Johannes Skola verkar du vartannat år i förskoleklass och vartannat år i årskurs 1. Du ska i samarbete med en grundskollärare och en fritidspedagog planera, genomföra, följa upp och utvärdera undervisningen för gruppen som du följer i två års tid. Du ska också se till att en positiv och utvecklingsbefrämjande miljö skapas för varje barn och för hela elevgruppen. Du ska hålla möten och individuella utvecklingssamtal med föräldrar och delta i arbetet med elevernas individuella utvecklingsplaner.

Tjänsten är en semestertjänst på heltid (40 timmar per vecka). Som förskollärare är du en del av verksamheten såväl under skoltid (eller förskoleklasstid) som under fritidshemstid.

Kvalifikationer

Lärar- eller förskollärarlegitimation med behörighet att undervisa i förskoleklass.

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Övrigt

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2017-11-20
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/v
Ort Stockholm, Norrmalm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/4050
Kontakt
  • Ingrid Sahl, biträdande rektor, 0850844513
  • Catrin Hyllander, rektor, 0850844540
Facklig företrädare
  • Hillary Brown, LR, 0850844506
  • Anna Sundberg, lärarförbundet, 0761240766
Publicerat 2017-10-13
Sista ansökningsdag 2017-11-05

Tillbaka till lediga jobb