Stockholms Stad, Fastighetskontoret

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Fastighetskontoret förvaltar och utvecklar ett unikt fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. Fastighetsbeståndet består av allt från större kontorsbyggnader, offentliga lokaler, idrottshallar, saluhallar och brandstationer till slott och herrgårdar, konstnärsateljéer, villor och små torp på landet. Vi förvaltar även natur- och friluftsområden utanför kommungränsen. Vi sitter i moderna lokaler på Kungsholmen, intill Stadshuset, cirka 10 minuter från Centralstationen.

Beskrivning

Administrativa avdelningens uppdrag är att stödja, styra och utveckla de gemensamma administrativa processerna och verktygen inom kontoret. Avdelningen är organiserad i två enheter, ekonomi och verksamhetsplanering samt arbetssätt och stödsystem.

Vi behöver nu förstärka enheten för ekonomi och verksamhetsplanering med en investeringscontroller som har kunskap om och intresse för intresse för ekonomistyrning.

Arbetsuppgifter

Som investeringscontroller ansvarar du för den administrativa hanteringen av kontorets investeringsplanering, projektverksamhet och för olika former av uppföljning inom dessa områden. Du kommer att vara med i planering och framtagande av beslutsunderlag för enskilda projekt, men även planera och prioritera projektportföljen på ett övergripande plan. Du ansvarar för budget-, prognos-, månadsrapportering och analys utifrån ett investeringsperspektiv. Du ansvarar även för utveckling av analys- och kalkylverktyg och för nyckeltal avseende uppföljning av planerade och genomförda projekt och investeringar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilekonom och har jobbat i några år eller har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt men då i kombination med cirka åtta års erfarenhet. Det är meriterande om du har kunskap inom fastighet-, bygg- och investeringsekonomi. Mycket av analysarbetet bygger på information från Excel, därför krävs mycket goda kunskaper i programvaran och intresse för att utveckla rapporter.

Det är meriterande om du har erfarenhet från fastighetsbranschen eller offentlig sektor samt kunskap inom något eller några av följande områden; fastighetsbeskattning, fastighetsmoms och IT/systemutveckling med inriktning mot ekonomi.

Som person är du bra på att kommunicera och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har intresse, vilja och förmåga att arbeta tillsammans och hjälpa andra. Du är analytisk och strukturerad och kan hantera mycket information på samma gång. Du förstår din roll som investeringscontroller och ser till hela verksamhetens bästa när du agerar och fattar beslut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2016/1457
Kontakt
  • Lena Lien, ekonomichef, 08-508 26 920
Facklig företrädare
  • Birgitta Andersson, SACO, 08-508 28 445
  • Susann Holm, Vision, 08-508 26 971
  • Karin Wrannvik, Ledarna, 076-12 90 750
Publicerat 2016-11-02
Sista ansökningsdag 2016-11-27

Tillbaka till lediga jobb