Praktikplatser till Stadsbyggnadskontorets bygglovsavdelning HT21

Logga in och sök jobbet

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsbyggnadskontoret planerar för ett framtida Stockholm på uppdrag av stadsbyggnadsnämnden. Vi arbetar med stadsplanering såväl översiktligt som på detaljnivå, bygglov, stadsmätning, fastighetsbildning och bostadsanpassning. Stadsbyggnadskontoret, som arbetar på uppdrag av stadsbyggnadsnämnden, har ca 350 anställda.

Till Sveriges största bygglovsavdelning söker vi nu LIA-praktikanter inför hösten 2021 till funktionerna tillsyn, bygglovsrådgivning och byggnadsinspektion.

På bygglovsavdelningen arbetar ca 110 medarbetare. Avdelningen består av fem geografiska enheter samt en tillsynsenhet och enheten för bostadsanpassning. Vi handlägger allt inom bygglov, anmälan och tillsyn. För dig som läser en pågående KY-utbildning med inriktning bygglovhandläggning eller motsvarande erbjuder vi möjlighet till LIA-praktik.

Arbetsbeskrivning
Som praktikant kommer du att delta i det dagliga arbetet och får på så sätt en omväxlande och bred praktik. Med hjälp av handledning och stöttning ifrån din mentor får du en god inblick i handläggningen av en variation av ärenden enligt plan-och bygglagen. Under praktikperioden får du även inblick i att arbeta proaktivt med rådgivning och du kommer att delta i möten med byggherrar och bygglovssökande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som läser en pågående KY- utbildning inom bygglovhandläggning eller annan motsvarande studieinriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid följande kompetenser i denna rekrytering: Du har god förmåga att planera och agera utifrån uppsatta mål i ditt arbete. Du organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och är noga med att hålla en god kvalitet i ditt arbete. Du trivs bra med att arbeta i team och du har ett lyhört förhållningssätt. Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt och säkerställer att budskap når fram.

Vi är en organisation i förändring där vi lever efter vår värdegrund; professionella, lösningsorienterade med helhetssyn och arbetsglädje. Eftersom vi ser dig som en potentiell framtida medarbetare så söker vi dig som är engagerad, entusiastisk och som vill vara med att forma morgondagens Stockholm.

För LIA under hösten 2021 emotses ansökningar senast 2021-04-18. Ange i din ansökan vilken tidsperiod du önskar praktikplats hos oss samt om du har önskemål om att komma till en viss funktion (tillsyn, bygglovsrådgivning eller byggnadsinspektion).

Välkommen med din intresseanmälan!

Logga in och sök jobbet