Praktikplats till Stadsbyggnadskontorets bygglovsavdelning, HT19/VT20

Logga in och sök jobbet

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsbyggnadskontoret planerar för ett framtida Stockholm på uppdrag av stadsbyggnadsnämnden. Vi arbetar med stadsplanering såväl översiktligt som på detaljnivå, bygglov, stadsmätning, fastighetsbildning och bostadsanpassning. Stadsbyggnadskontoret, som arbetar på uppdrag av stadsbyggnadsnämnden, har ca 370 anställda.

Till Sveriges största bygglovsavdelning söker vi nu LIA-praktikanter inför hösten/vintern till rollen som bygglovhandläggare. På bygglovsavdelningen arbetar ca 100 medarbetare. Avdelningen består av fem geografiska enheter samt en tillsynsenhet och enheten för bostadsanpassning. Vi handlägger allt från små tillbyggnader till skolor, sjukhus och nya bostadskvarter. Ett viktigt uppdrag för oss är också att ge råd och information till stockholmarna.

För dig som läser en pågående KY-utbildning med inriktning bygglovhandläggning eller motsvarande erbjuder vi möjlighet till LIA-praktik. Ansökningstiden går ut 16/9, därefter påbörjar vi urvalet. Ange i din ansökan vilken period du önskar praktikplats hos oss.

Välkommen med din intresseanmälan!

Arbetsbeskrivning

Som praktikant kommer du att delta i det dagliga arbetet och får på så sätt en omväxlande och bred praktik. Med hjälp av handledning och stöttning ifrån din mentor får du en god inblick i handläggningen av en variation av ärenden enligt plan-och bygglagen. Under praktikperioden får du även inblick i att arbeta proaktivt med rådgivning och du kommer att delta i möten med byggherrar och bygglovssökande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som läser en pågående KY- utbildning inom bygglovhandläggning eller annan motsvarande studieinriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid följande kompetenser i denna rekrytering: Du har god förmåga att planera och agera utifrån uppsatta mål i ditt arbete. Du organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och är noga med att hålla en god kvalitet i ditt arbete. Du trivs bra med att arbeta i team och du har ett lyhört förhållningssätt. Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt och säkerställer att budskap når fram. Då vi är en organisation i förändring söker vi dig som ser möjligheter i förändringar och utmaningar och som bidrar med engagemang och kompetens.

Eftersom vi ser dig som en potentiell framtida medarbetare så söker vi dig som är engagerad, entusiastisk och vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Varmt välkommen med din ansökan!

Logga in och sök jobbet