Tillbaka

Praktikplats för personalvetarstudent hösten/vintern 2023

Logga in och sök jobbet

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Välkommen att göra praktik hos oss!
Vi ger dig möjlighet att göra en lärorik praktik på vår avdelning med erfarna rekryteringskonsulter. I korthet innebär det att vara med i vårt arbete genom att stötta våra chefer inom Stockholms stad med annonsering, urval, intervjuinbokningar, referenstagning och övrig administration kring rekryteringsuppdragen. Vi rekryterar till alla förekommande roller inom kommunen men mest specialistroller och chefsroller.

Vi erbjuder en attraktiv praktikplats i ett erfaret team som delar tips och erfarenheter med varandra. Under praktiken får du en kollega som mentor. Din mentor kommer ge kontinuerlig stöttning och vägledning samtidigt som du uppmuntras att komma med egna initiativ

Vår förhoppning är att du bidrar med nya perspektiv till oss från din pågående högskoleutbildning Känner du dig sugen på att få omsätta teori till praktik? Vi söker dig som vill lära dig och som vill arbeta praktiskt med rekryteringsprocessens alla delar. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som

  • studerar personalvetarprogrammet, där praktikperiod ingår i utbildningen, och som vill arbeta med kompetensbaserad rekrytering
  • har lätt för att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift.

Det är meriterande om du har arbetserfarenhet från till exempel service, administration eller liknande.

Som person är du relationsskapande, serviceinriktad och strukturerad. För att trivas som praktikant hos oss behöver du också vara lösningsorienterad då förutsättningarna kan ändras.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och intresse för området rekrytering.

Låter detta intressant? Då vill vi träffa dig! Välkommen med din intresseanmälan snarast med CV via länken nedan!

Om oss som arbetsplats
Rekrytering säljer rekryteringsstöd till Stockholms stads alla chefer. Vi har som uppdrag att kvalitetssäkra och stötta chefer i rekryteringsarbetet samt att bidra till att skapa en gemensam bild av Stockholms stad som en attraktiv arbetsgivare. Avdelningen består idag av avdelningschef, 23 rekryteringskonsulter och en rekryteringskoordinator. Se gärna vår film om hur det är att arbeta hos oss: https://youtu.be/CGm0yst_wkI

Rekrytering är en del av Serviceförvaltningen som är en av stadens fackförvaltningar. Serviceförvaltningen har i uppdrag att svara för de administrativa uppgifter som är samordnade i staden såsom löneadministration, ekonomiadministration, stadsövergripande upphandlingsfrågor, kontaktcenterverksamhet, rekryteringsstöd, fastighets- och lokalfrågor samt växelfunktion. Serviceförvaltningen har cirka 370 medarbetare och har sin lokalisering i Globenområdet.

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Läs gärna mer på: https://jobba.stockholm

Har du frågor?
Ring gärna någon av våra kollegor; rekryteringskonsult Ellen Åkerberg (som gjorde praktik hos oss november-januari 2022) på telefon 08-508 117 39, rekryteringskoordinator Linn Qvarnström på 08-508 117 32 eller rekryteringskonsult/samordnare Linda Gustavsson på 08-508 117 40.

Övrigt

  • Vi tillämpar flexibla arbetssätt med goda möjligheter att delvis arbeta från annan plats än kontoret.
  • Möjlig praktikperiod: höstern/vintern 2023