Stockholms Stad, Rinkeby-Kista SDF, Individ och familj, Ungdomsenheten

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Vi står inför en spännande förändring. För att möta dagens och framtidens behov går Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning samman och bildar Järva stadsdelsförvaltning 1 juli 2023. Vill du vara med på vår resa?

Vi på ungdomsenheten

Ungdomsenheten (13-20 år) består av tre utredarteam med 7-8 socialsekreterare i varje team. Enheten leds av en enhetschef och tre biträdande enhetschefer som arbetsleder och ger stöd till socialsekreterarna i det dagliga arbetet. Enheten har administrativt stöd som består av tre medarbetare. På enheten arbetar även två socialsekreterare som arbetar med samverkan med polis och som också är SIG-samordnare. Vi kommer även att anställa en mentor/metodutvecklare under våren. Här månar vi om och stöttar varandra, vi värdesätter också våra olikheter och varierande bakgrunder. Här finns en tydlig struktur i arbetet och välutvecklade rutiner.

Vi söker nu två skolsamordnare till ungdomsenheten.

Arbetsbeskrivning

Socialförvaltningen har tillsammans med utbildningsförvaltningen och sex av stadens stadsdelsförvaltningar ansökt om projektmedel för att stötta placerade barn och ungas skolgång. Placerade barn och unga är en utsatt grupp och har ofta sämre skolresultat jämfört med andra barn. Samtidigt vet vi att skolan är den allra viktigaste skyddsfaktorn för att det ska gå bra för barn och unga senare i livet.

Du blir en av totalt tio skolsamordnare i staden och kommer att arbeta med barn och unga som är placerade på HVB-hem, särskilda ungdomshem (§ 12 hem), skyddade boenden, i stödboenden samt i så kallade behandlingsfamiljer.

Du kommer att arbeta nära barnet eller den unge, hens vårdnadshavare samt den socialsekreterare som är ansvarig för barnet eller den unges placering. Som skolsamordnare arbetar du med myndighetsutövning i de delar som handlar om skolgång och förutsättningar för skolgång. Du stöttar socialsekreteraren i val av placeringsalternativ och har skolgången i fokus. Skolsamordnaren förväntas genom sitt arbete få en överblick och kunskap om skolor och fungerande skolgång i anslutning till stadens egna samt upphandlade placeringsalternativ. Vidare ska skolsamordnaren vara delaktig i framtagande av vårdplan samt pådrivande vad gäller att upprätta och följa genomförandeplanen. Ett stort fokus ska ligga på skolnärvaro och skolresultat. Skolsamordnaren ska inför, under och efter placeringen hålla kontakt med barnet eller den unges skola och aktivt följa upp skolgången.

I skolsamordnarens arbetsuppgifter ingår bland annat

  • Ansvar för och operativt stöd till socialsekreterare i frågor rörande skolgången och förutsättningar för skolgång.
  • Säkerställa att den planering som parterna kommit överens om gällande barnet eller den unges skolgång genomförs.
  • Dokumentation kring skolfrågor direkt i barnets eller den unges akt.
  • Förberedelser inför skolbyte enligt stadens rutiner, vilket innebär att säkerställa att det finns underlag kring barnets skolgång och att den nya skolan får del av den information som finns.
  • Skolsamordnaren behöver också skaffa sig kännedom om barnet eller den unges och vårdnadshavarens upplevelser om vad som fungerat eller inte fungerat kring skolgången och se till att denna information förmedlas till berörda.
  • I samband med hemflytt arbeta för att skolgången är planerad och kommer igång och att barnet eller den unge och hens vårdnadshavare får det stöd som behövs för att upprätthålla en fungerande skolgång. Vid behov initiera insatser inom öppenvården i avsikt att stabilisera skolgången.

Du kommer att tillhöra ett av utredningsteamen på ungdomsenheten. Som skolsamordnare kommer du även att tillhöra en projektgrupp med övriga skolsamordnare i staden och delta på regelbundna erfarenhetsutbyten samt få projektstöd från socialförvaltningen och utbildningsförvaltningen.

Projektet kommer att pågå under tre år med start i juni 2022 under förutsättning att erforderliga medel beviljas.

Kvalifikationer

Du har:

  • socionomexamen.
  • minst två års erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom barn och unga.
  • utbildning i, och erfarenhet av arbete med stöd av BBIC.
  • mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du:

  • utöver arbete inom socialtjänstens myndighetsutövning har erfarenhet av arbete inom skolan.
  • har arbetat med placeringar inom socialtjänsten.
  • har erfarenhet av arbete vid institution, stödboende eller av arbete med stöd till så kallade behandlingsfamiljer.

Som person är du drivande och har lätt för att samarbeta. Du ska vara bekväm i att tillsammans med den andra skolsamordnaren driva projektet framåt, och att samtidigt ingå i en projektgrupp tillsammans med övriga skolsamordnare i staden. Du har också förmågan att hantera flera parallella processer och kan vara flexibel i dina arbetsuppgifter. Att organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt är något som är självklart för dig.

Vid rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Det är en tillsvidareanställning, men efter projektet  kan du bli aktuell för jobb på annan enhet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1004
Kontakt
  • Anna-Karin Svensson, 0850801885
Facklig företrädare
  • Nadja Gürsoy, Akademikerförbundet SSR, 08-508 02 602
  • Ata Hosseini, Vision, 08-508 01 564
Publicerat 2022-02-22
Sista ansökningsdag 2022-03-13

Tillbaka till lediga jobb