Stockholms stad, Farsta stadsdelsförvaltning, Individ och Familj

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Vår del av staden ligger mellan sjöarna Drevviken och Magelungen. Här arbetar Farsta stadsdelsförvaltning, 1400 engagerade medarbetare som nu behöver en ny kollega. Hos oss får du nära till både tunnelbana och pendeltåg, butiker och restauranger. Och nära till ett bad på sommaren och långfärdskridskor på vintern.

Välkommen till oss

Tjänsten som socialsekreterare är placerad på Enheten mottagning vuxna där det utöver ett relationsvåldsteam som ansvarar för utredning våld i nära relation ingår en mottagning för vuxenärenden (beroende, socialpsykiatri, ekonomiskt bistånd, kriminalitet samt våld i nära relationer), sociala insatsgruppen för vuxna samt hyresrådgivare som arbetar vräkningsförebyggande. Totalt består enheten av tjugo medarbetare inklusive enhetschef och gruppledare.

Enheten är nyinrättad sedan årsskiftet 2024/2025 som en del av Stockholms stad förändringsarbete som syftar till att ge medarbetare och chefer bättre organisatoriska förutsättningar med fokus på ett nära och tillgängligt ledarskap. Det kommer således finnas stora påverkansmöjligheter i att utforma nya arbetssätt som medarbetare hos oss. Grunden för vårt arbete är tron på individens egen förmåga och vi arbetar för att personerna som vi möter ska kunna leva ett självständigt liv.

Det finns väl utarbetade arbetsrutiner för relationsvåldsteamet som är ett stort stöd i det dagliga arbetet. Vi arbetar med ständiga förbättringar och har en hög grad medarbetardelaktighet. Under hösten 2023 granskades handläggningen av våld i nära relation i bland annat Farsta av Stockholms stads socialtjänstinspektörer och rapporten går att finna via internet.

Vi erbjuder

  • Ett varierande och intressant arbete där du kan göra skillnad
  • Introduktion
  • En arbetsplats med fokus på utveckling, kvalitet och rättssäkerhet
  • Uppföljning med enhetschef var 8:e vecka via RAK-samtal
  • Extern handledning
  • Deltagande i MI-grupp
  • En positiv och glad arbetsgrupp
  • Flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag
  • Möjlighet att arbeta hemifrån del av arbetstiden
  • Ljusa lokaler, nära till shoppingcentrum och 5 minuters avstånd till vatten och grönområden

Vid rekryteringen kommer stor vikt läggas på personlig lämplighet då du behöver passa väl in i arbetsgruppen.

Din roll

Som socialsekreterare i relationsvåldsteamet arbetar du med att utreda och bedöma behovet av insatser i form av skydd och stöd utifrån våld i nära relation. Målgruppen är personer över 18 år som är eller varit utsatta för fysiskt, psykiskt, sexuellt, materiellt och/eller hedersrelaterat våld av någon i nära relation, personer utsatta för prostitution och människohandel samt personer över 18 år som utövar våld i nära relation och önskar stöd i att upphöra med sitt våldsutövande. Vi använder Socialstyrelsens bedömningsinstrument FREDA för risk- och farlighetsbedömning samt utredning av våldets förekomst. Vi har ett nära samarbete med Relationsvåldscentrum sydost som är vår främsta insatsgivare. 

I arbetsuppgifterna som socialsekreterare i relationsvåldsteamet ingår att kontakta våldsutsatta samt våldsutövare utifrån inkommen ansökan/anmälan för att motivera till att ta emot stöd. Du gör förhandsbedömningar kring eventuellt akut skyddsbehov samt upprättar säkerhetsplanering med den våldsutsatta. Du utreder, bedömer och fattar beslut om insatser. Stort fokus läggs på socialt förändringsarbete, motivationsarbete, välutformade uppdrag till våra insatsgivare samt en god uppföljning av de genomförandeplaner som upprättas. Nära samarbete sker med gruppledare. Som socialsekreterare i relationsvåldsteamet ingår även att sprida kunskap om våld och relationsvåldsteamets arbete till samarbetspartners i syfte att öka kunskap och få fler att ta emot stöd. Ett särskilt stort fokus är att utveckla arbetet med att nå fler våldsutövare i syfte att motivera dem till att ta emot insatser.

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har:

  • socionomexamen
  • flera års erfarenhet av myndighetsutövning
  • MI-utbildning

Det är meriterande om du också har:

  • erfarenhet av myndighetsutövning inom våld i nära relation
  • utbildning i FREDA-bedömningsmetoder

Du har kunskaper om den lagstiftning som tillämpas och har i övrigt tillgodogjort dig kunskaper från din utbildning och tidigare arbetslivserfarenhet. Du är trygg i din roll, kan sätta dig in i andras situation utan att ta över den andra personens känslor, har lätt för att skapa relation och arbetar med socialt förändrings- och motivationsarbete. Du har lätt för att samarbeta och är drivande för att få till en god samverkan med samarbetspartners. Du är driven och bidrar till verksamhetsutveckling samt har god kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Övrigt

Intervjuer kommer att påbörjas innan sista ansökningsdatum passerat. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Farsta
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2025/125
Kontakt
  • Adam Gradert, 08-50819258
Facklig företrädare
  • Markus Lönneborg, SSR, 08-50819247
  • Saime Civas, Vision, 08-50818264
Publicerat 2025-01-09
Sista ansökningsdag 2025-01-23
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb