Stockholms stads parkerings AB

Stockholm Parkering ägs av Stockholms stad och har en viktig roll i Stockholms stads samlade trafik- och parkeringspolitik. Bolagets affärsidé är att bygga nya parkeringsanläggningar och nyttja de befintliga såväl som möjligt skapa utrymme för Stockholm att växa. Bolaget ansvarar för cirka 63 600 parkeringsplatser inom Stockholms stad fördelade på 1 366 ytparkeringar och 240 garage/p-hus, varav 32 är egna fastigheter. Stockholm Parkering har drygt 70 anställda och en årsomsättning om cirka 600 miljoner kronor. Bolaget både driver parkeringsanläggningar och bygger nya anläggningar. Stockholm Parkering är kommunalt ägt och följer därför LoU (Lagen om offentlig upphandling).

Information om tjänsten

Dina arbetsuppgifter som upphandlare består i huvudsak av att tillsammans med de som har behovet av upphandling ansvara för planering och genomförande av upphandlingar med skiftande komplexitet och omfattning inom olika varu- och tjänstekategorier.

 Du ansvarar för att självständigt och i grupp upprätta och sammanställa förfrågningsunderlag och avtal samt ansvara för anbudsutvärdering. Arbetet omfattar också ansvar för uppföljning och förvaltning av avtal samt rådgivning kring upphandlings- och inköpsfrågor. Du har kontinuerlig kontakt och dialog med såväl den egna organisationen som leverantörer och med stadens centrala inköpsorganisationer och förväntas delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete avseende arbetsmetoder och gemensamma processer.

Placering är på bolagets huvudkontor som ligger inom Globen-området i Stockholm. Bolagets upphandlingsfunktion ligger på avdelningen ekonomi och administration. Upphandlingsfunktionen har två medarbetare, varav bolaget söker en ersättare för en av dem.

Arbetsuppgifter 

I arbetsuppgifterna som upphandlare ingår bland annat:

  • Planering och genomförande av upphandlingar med skiftande komplexitet och omfattning inom olika varu- och tjänstekategorier
  • Ha kontinuerlig kontakt och dialog med såväl den egna organisationen som leverantörer och med stadens centrala inköpsorganisationer
  • Delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete avseende arbetsmetoder och gemensamma processer
  • Utbilda bolagets personal i upphandlingsfrågor
  • Stöd och styrning i upphandlingsfrågor
  • Genomföra avtalsuppföljning tillsammans med avtalsansvarig
  • Ge råd och stöd om aktuella avtal till bolagets personal
  • Bidra i arbetet att utveckla processer och rutiner inom upphandlings- och inköpsområdet

Vi söker dig som har: 

Akademisk examen, eller annan eftergymnasial utbildning med inriktning mot upphandling/inköp, juridik, ekonomi, teknik eller annan relevant inriktning. Du har erfarenhet av arbete med offentlig upphandling samt kunskap om lagen om offentlig upphandling och andra tillämpliga regelverk.

Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandling och avtalsförvaltning i kommunal verksamhet. Du har mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift och kan administrera ett modernt upphandlingsystem samt är van att arbeta i Word och Excel.

Du har ett affärsmässigt sinnelag och är nyfiken, kreativ och analytisk. Är tillmötesgående och har intresse, vilja och förmåga att lyssna in behov och leverera lösningar. Du organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och har också förmågan att arbeta självständigt. Du har förmåga att samarbeta med andra och kommunicerar på ett konstruktivt och smidigt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Som person är du:

Strukturerad och arbetar med en hög grad av noggrannhet, gillar att jobba självständigt men att ha många kontaktytor i arbetet för att inhämta behov och krav, och skapa ett gott samarbete. Prestigelös och serviceinriktad även under perioder när arbetsbelastningen är hög.

Upplysningar om tjänsten

Urval sker löpande under rekryteringsprocessen.Tjänsten är en tillsvidareanställning. Provanställning kan bli aktuellt.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön

Tillträde: Snarast

Intervjuer kommer att ske fortlöpande och tjänst kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Sista ansökningsdag är 30 april 2021.

Läs mer om tjänsten på  www.stockholmparkering.se

Fackliga företrädare:

Anne Lintala, SACO 08-772 96 85

För ytterligare info kontakta avdelningschef Niklas Björkman niklas.bjorkman@stockholmparkering.se

tel. 08-772 97 54

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1401
Publicerat 2021-03-23
Sista ansökningsdag 2021-04-30

Tilbake til ledige stillinger