Stockholms stad

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning är beläget i västra Stockholm med närhet till natursköna områden och med tillgång till flera strandbad.
Våra 1 600 medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att våra verksamheter håller en hög kvalitet med våra invånare i fokus.
Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av mod, respekt, tydlighet och hjälpsamhet. För att nå dit krävs ett nära ledarskap som kännetecknas av personlig mognad och tydlighet samt att du som medarbetare bidrar med ett aktivt medarbetarskap.

Arbetsplatsbeskrivning

Råcksta förskolor består av sex förskolor i lite olika storlek, alla med fokus på barns rätt till en bra dag på förskolan. 

Vi söker en barnskötare till förskolan Planket, en förskola som ligger nära tunnelbanan, grönområden, bibliotek och kulturhus. Förskolan är nyrenoverad och har en stor inbjudande gård. Barnen på förskolan är indelade i fem grupper utifrån ålder och lärmiljöerna är utformade efter det. Miljön ska sända tydliga signaler till barnen om vad som är möjligt och ska därför vara tillgängliga och utmanande. Maten är till hög andel ekologisk och tillagas på förskolan.

Vi söker en barnskötare som är nyfiken, närvarande och inlyssnande.

Arbetsbeskrivning

Som barnskötare bidrar du till att vardagen på förskolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet och val. Tillsammans med övriga kollegor på förskolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen. Du arbetar i enlighet med förskolans läroplanen och verksamhetsmål. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna är du engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad.

Kvalifikationer

Du ska ha en gymnasieutbildning inom barn och ungdom eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du ska ha tidigare erfarenhet av att arbeta som barnskötare. Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs. Personliga egenskaper väger tungt då förskolorna har en pedagogisk grundtanke och pedagogisk linje som enheten håller fast i. Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Ditt barnfokus är tydligt och du har en positiv attityd till ditt arbete och ditt arbetslag såväl som till hela förskolan och enheten. Du samverkar med barn, kollegor och föräldrar på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Övrigt

Vi ser erfarenhet av arbete som barnskötare i barngrupper där barn i särskilt stöd varit inkluderande som meriterande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hässelby-Vällingby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/6521
Kontakt
  • Annika Bergman, +46 761 204154
Facklig företrädare
  • Zekiye Güler Thompson, Kommunal, 08-50805035
Publicerat 2019-11-08
Sista ansökningsdag 2019-11-22

Takaisin avoimiin työpaikkoihin