Farsta SDF, Stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Vår del av staden ligger mellan sjöarna Drevviken och Magelungen. Här arbetar Farsta stadsdelsförvaltning, 1400 engagerade medarbetare som nu behöver en ny kollega. Hos oss får du nära till både tunnelbana och pendeltåg, butiker och restauranger. Och nära till ett bad på sommaren och långfärdskridskor på vintern.

Välkommen till oss i Farsta Stadsdelsförvaltning

Vi jobbar för att ständigt utveckla våra verksamheter och tar nu ytterligare steg mot att bredda kompetensen genom att rekrytera fler stödpedagoger. 

Hos oss får du möjlighet att deltaga i stödpedagogernas egna nätverk, i form av både regelbundna fysiska träffar och digitala forum. Här ges utrymme för kollegialt stöd, kunskapsutbyte och möjligheten att driva egna projekt. Nätverket fungerar som rådgivande för området funktionsnedsättning.

Din roll 

Vi arbetar med en tydlig arbetsbeskrivning för stödpedagoger enligt följande;

Övergripande ansvar:

  • Kvalitetssäkring: Stödpedagogen ansvarar för kvaliteten i det pedagogiska arbetet och stödjer både brukare och arbetslag.
  • Arbetslag: Arbetar parallellt med stödassistent/stödbiträde och har 25 % av sin arbetstid frikopplad från direkt brukarsupport för uppdrag relaterade till rollen.
  • Rollen: Stödpedagogen är en del av det dagliga arbetet och är ambassadör för det pedagogiska ramverket.

Brukarfokus:

  • Rättigheter och värdegrund: Arbetet utgår från FN konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning samt LSS värdegrund (självbestämmande, inflytande, delaktighet och trygghet).
  • Individanpassat stöd: Säkerställer att arbetssätt anpassas efter brukarnas behov och att deras synpunkter inhämtas strukturerat.
  • Stöd vid inflyttning: Är en resurs för nya brukare vid inflyttning till gruppbostad/servicebostad eller DV.

 

 Social dokumentation:

  • Kvalitetssäkring av dokumentation: Granskar och utvecklar social dokumentation (genomförandeplaner, riskbedömningar, arbetsinstruktioner) och säkerställer att den håller hög kvalitet.

Medarbetarstöd:

  • Handleda och stötta kollegor: Stöder kollegor i att öka brukarens delaktighet och självbestämmande, samt reflekterar över arbetsmetoder och förhållningssätt.
  • Dokumentation och introduktion: Stöder i upprättandet av individuella pedagogiska lösningar och säkerställer att genomförandeplaner och övrig dokumentation är aktuell och korrekt. Ansvarar även för introduktion och handledning av nya medarbetare.

Utveckling och kvalitet:

  • Omvärldsbevaka och dela kunskap: Håller sig uppdaterad inom evidensbaserade pedagogiska metoder och delar denna kunskap inom arbetslaget.
  • Kvalitetsarbete: Deltar i kvalitetsutveckling genom observationer, avvikelsehantering och genom att driva kvalitetsfrågor.
  • Kompetenshöjning: Ansvarar för att hålla i kompetenshöjande aktiviteter och utbildningar för arbetsgruppen.
  • Digitalisering och välfärdsteknik: Leder arbetet på enheter och håller sig uppdaterad inom funktionshinderområdet.

 

Samverkan:

Intern och extern samverkan: Samarbetar med andra stödpedagoger, verksamhetsutvecklare, LSS-hälsan, biståndshandläggare och andra interna/externa aktörer för att lösa aktuella frågor och utveckla verksamheten.

Sammanfattningsvis innebär rollen som stödpedagog ett ansvar för det pedagogiska arbetet med brukarna, med fokus på att säkerställa hög kvalitet i såväl praktiskt stöd som dokumentation och metodik. Rollen inkluderar också ett aktivt stöd till kollegor och arbete med kvalitetsutveckling och samverkan. Som stödpedagog har du inget personal-, budget- eller verksamhetsansvar.

Kvalifikationer

Du är utbildad stödpedgog.
• Erfarenhet av arbete från liknande verksamhet, företrädesvis som stödpedagog.
• Erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete inom socialt arbete.
• Några års praktisk erfarenhet av arbete med målgrupper inom LSS.
• Erfarenhet av målinriktat arbete med olika arbetssätt och metoder såsom lågaffektivt bemötande, kartläggning och tydliggörande pedagogik.

Det är meriterande om:
• Du har genomgått utbildning i lågaffektivt bemötande
• Du är certifierad i Stockholm stads utbildning i det pedagogiska ramverket.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i rollen är du en trygg och stabil
person med självkännedom. Du har lätt för att skapa öppna och förtroendefulla relationer. Du har
förmåga att arbeta självständigt och planera, strukturera och prioritera i det dagliga arbetet. Du är
ödmjuk, respektfull och följsam i ditt bemötande och förhållningssätt och anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren. Det är också viktigt att du är tydlig och kan förmedla ramar och förhållningssätt vidare till arbetsgruppen. Andra framgångsfaktorer är ditt fokus på pedagogisk utveckling. 

Övrigt

Vi tillsätter nu flera stödpedagoger på både grupp och servicebostäder. Arbetet är på rullande schema alla veckodagar.

Intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Farsta
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2025/4
Kontakt
  • Helen Homanen Kristiansson - områdeschef, 0850818121
  • Åsa Enervald - stödpedagog, 0722014312
Facklig företrädare
  • Carina Lemon-Allstrin, 0850818234
  • Saime Civas, Vision, 08-50818264
Publicerat 2025-01-02
Sista ansökningsdag 2025-02-06
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb