Stockholms Stad, Miljöförvaltningen, Miljöanalys, Kemikaliecentrum

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Miljöförvaltningen övervakar den inre och yttre miljön i Stockholm och arbetar för att alla i Stockholm ska leva i en frisk och hälsosam miljö. Förvaltningens arbetsområden är mycket varierande, det kan röra sig om allt från inomhusmiljö och mathygien till trafikbuller, vattenkvalitet och kemikalier.

Avdelningen för Miljöanalys består idag av ett tjugotal medarbetare som arbetar med strategisk program- och projektverksamhet samt miljöövervakning och är expertstöd inom områdena vatten, mark, klimat och natur samt kemikalier.

Om Kemikaliecentrum
Stockholms stad har beslutat om en kemikalieplan för att arbeta mot att nå visionen om ett giftfritt Stockholm och söker dig som vill vara med och bidra! Innehållet i kemikalieplanen utgår från miljökvalitetsmålet giftfri miljö och Kemikalieinspektionens handlingsplan för giftfri vardag. Som stöd för arbetet har staden inrättat ett Kemikaliecentrum. Det består för närvarande av en enhetschef och fem projektledare, som arbetar inom områden som bygg-/anläggningsmaterial, varor, kemiska produkter och upphandling.

Kemikalieplanen har ett särskilt fokus på att minska barns och ungas exponering för farliga ämnen. Under flera år har ett arbete bedrivits med inriktning på förskolor. Från och med 2020 inkluderas även skolor och fritidshem.Dessutom kommer informationssatsningar att genomföras för kemikaliesmarta arbetsplatser med primärt fokus på omsorgsyrken och kontor, samt riktade till ungdomar.

Här hittar du Stockholms stads kemikalieplan 2020-2023

Mer information om förskolornas kemikaliearbete kan du hitta här.

Vi utökar vår enhet på kemikaliecentrum och söker en projektledare med inriktning på barn och andra känsliga grupper.

I rollen som projektledare
Som projektledare arbetar du i nära samarbete med övriga projektledare på kemikaliecentrum, med tillsynen och med stadens förvaltningar och bolag samt med privata aktörer. Du rapporterar till enhetschef.

Du ansvarar för att:

 • fortsätta utveckla och implementera vägledningen för kemikaliesmart skola och fritidshem
 • arrangera och medverka i utbildningar och nätverk för skol- och förskolepersonal
 • svara på frågor från personal i verksamheterna
 • kommunicera med såväl stadens egna verksamheter som näringsliv och allmänhet
 • ansvara för och delta i informationskampanjer om kemikalier
 • stödja inspektörer avseende kemikaliesmart förskola och kemikaliesmart skola/fritidshem
 • följa upp hur arbetet fortskrider i verksamheterna
 • medverka i andra delar av kemikaliecentrums arbete och i att vidareutveckla stadens kemikaliearbete.

Över tid kan inriktningen på arbetet utvecklas.

Våra förväntningar
För denna rekrytering är dina personliga förmågor och färdigheter viktiga. För att lyckas i rollen som projektledare söker vi dig som har en god förmåga att självständigt planera och organisera arbetet så att du kan leverera resultat mot uppsatta mål utifrån tids- och budgetramar. Du är drivande, uthållig och flexibel och en problemlösare som kan anpassa lösningar och hitta alternativ.

Arbetsuppgifterna sker i stor utsträckning i samarbete med andra, både inom och utanför stadens organisation, därför har du en god samarbetsförmåga. Du kommer att kommunicera med en blandning av anställda i olika verksamheter, samt med kollegor, politiker och allmänhet. Arbetet kräver att du är kommunikativ, serviceinriktad och har förmåga till helhetssyn.


Känner du igen dig i ovanstående? Vi söker dig som också har följande kvalifikationer:

 • relevant högskoleutbildning inom exempelvis miljö, kemi eller (eko-)toxikologi
 • minst två års arbetslivserfarenhet från att bedöma och kommunicera om kemikalierisker i vardagen baserat på vetenskapliga rön
 • erfarenhet av att samordna och engagera projektmedlemmar och driva din fråga framåt
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med kemikaliesmarta förskolor.Vi erbjuder dig
Miljöförvaltningen, med cirka 260 anställda, är en trivsam arbetsplats med god gemenskap belägen centralt i Stockholm. Vi erbjuder dig ett intressant och varierande arbete på en arbetsplats med både bred och djup expertkunskap. Vi har vida flexramar och satsar på hälsa och friskvård. Du blir en del av en framåtsträvande verksamhet där vi arbetar för en frisk och hälsosam miljö.

Vi är nyfikna på vem du är och vad du kan bidra med. Känner du igen dig i ovanstående beskrivning och är intresserad av en ny utmaning? Varmt välkommen med din ansökan

Övrigt

Vi går igenom ansökningar löpande under hela annonstiden så tveka inte att skicka in din ansökan. Vi söker även efter en projektledare med fokus på bygg-och anläggningsmaterial, vid intresse läg gärna även den annonsen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/176
Kontakt
 • Elin Jacobsson, rekryteringskonsult, 08- 50811714
 • Arne Jamtrot, enhetschef, 08- 50828939
Facklig företrädare
 • Luis Lopez, Vision, 08-50827929
 • Pia Holmström, SACO, 08- 50828763
Publicerat 2021-01-21
Sista ansökningsdag 2021-02-14

Tilbage til Ledige stillinger