Stockholms stad

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Skärholmens stadsdelsförvaltning är en av Stockholms stads 14 stadsdelsförvaltningar och omfattar stadsdelarna Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg. Här arbetar mer än 1000 medarbetare för våra 37.000 invånare. Vi erbjuder en kommunal verksamhet som vi är stolta över och vi har en fantastisk mångfald. Välkommen med ditt unika bidrag!

Arbetsplatsbeskrivning

Specialförskolan Clavis är för barn med funktionsvariationer inom autismspektrat. Du ingår i ett team med förskollärare och andra barnskötare. Vi arbetar en till en och det innebär att vi för tillfället är fem pedagoger som arbetar med fem barn. Förskolan tillhör utvecklings- och stödenheten i Skärholmen. Som resurs för verksamheten tar vi stöd från enhetens specialpedagoger i form av handledning till teamet. Vi följer skollagen och läroplanen och anpassar verksamheten utefter barnens behov.

Arbetsbeskrivning

Som barnskötare bidrar du till att vardagen på förskolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet och val. Tillsammans med övriga kollegor på förskolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen. Du deltar i det pedagogiska utvecklingsarbetet och den pedagogiska dokumentationen enligt förskolans läroplan och verksamhetsmål. Du är engagerad och deltar aktivt i planering och utvärdering av arbetet. Du bidrar även vid föräldramöten och utvecklingssamtal. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna är du engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad. Du är nyfiken och flexibel och ser möjligheter i ditt uppdrag som pedagog. Samarbete med Autismcentrum och Habiliteringen ingår i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Du ska ha en gymnasieutbildning inom omvårdnadsprogrammet, barn och ungdom eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.

Du behöver ha erfarenhet av att arbeta som barnskötare och vana att dokumentera i det här uppdraget. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Ditt barnfokus är tydligt och du har en positiv attityd till ditt arbete och ditt arbetslag såväl som till hela förskolan och enheten. Du samverkar med barn, kollegor och föräldrar på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Övrigt

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse 3-6 måneder
Anställningen avslutas 2019-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skärholmens sdf
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/50
Publicerat 2019-01-04
Sista ansökningsdag 2019-01-18

Tilbage til Ledige stillinger