Stockholms Stad, Norrmalm SDF, Fält- och fritidsenheten

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Norrmalms stadsdelsområde har ca 70 000 invånare. I stadsdelsområdet ingår förutom Norrmalm och Vasastan även den nya stadsdelen Hagastaden där bostäder, parkområden, handel, life science med världsledande forskning och avancerad vård växer fram. Norrmalms stadsdelsförvaltning erbjuder dig en attraktiv arbetsplats där vi tillsammans arbetar för att ge stockholmarna de bästa verksamheterna.

Arbetsplatsbeskrivning

Observatorielundens parklek och öppna förskolan är en öppen verksamhet för barn, unga och deras vårdnadshavare. Verksamheterna ligger nedan nedanför Observatorielundens kulle bakom Handelshögskolan. Öppna förskolan är en öppen pedagogisk verksamhet som är en mötesplats för småbarnsfamiljer med barn i ålder 0-5 år boende främst i Norrmalms stadsdel. I Öppna förskolan ligger fokus på att arbeta för att främja ett gott samspel mellan föräldrar och barn och även att stärka och uppmuntra föräldrarna i sin föräldraroll. En viktig del i arbetet är att genom samtal och diskussioner med föräldrarna förmedla en pedagogisk förhållningsätt gentemot barnen, som bygger på kunskap om barns utveckling och lärande. Pedagogerna deltar med råd och stöd i föräldraskapet och är en länk till andra kontakter

Parkleken är en uteverksamhet, parklekspersonalen leder dagligen aktiviteter utomhus t.ex. femkamp, bollekar, laglekar, rytmik och skapande aktiviteter. Parklekens riktade verksamheter vänder sig i första hand till vår målgrupp - barn 8-13 år men aktiviteter och verksamhet ska anpassas för alla. Verksamheterna har ett tydligt "för, av och med" perspektiv i allt man gör, det innebär att personalen är lyhörda och öppna för besökares önskemål och idéer.

Observatorielundens parklek och öppna förskolan ingår i fält- och fritidsenheten. Inom enheten ingår 2 fritidsgårdar, 2 parklekar, öppna förskolan, fältassistenter och en preventionssamordnare. Fält- och fritidsenheten är del av Avdelningen för förskola och fritid inom Norrmalms stadsdelsförvaltning.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som barnskötare/fritidsledare på en öppen förskola och parklek innebär bland annat att bygga upp goda och tillitsfulla kontakter med besökande vårdnadshavare, barn och unga. Arbetet innebär också att bedriva och utveckla en god och inspirerande pedagogisk verksamhet. Verksamheten ska anpassas efter årstiden och målgruppens behov och önskemål. Som medarbete inom enheten medverkar du till att en pedagogisk, positiv och utvecklande miljö där målgruppen känner sig sedda och välkomna. Arbetet utgår ifrån en värdegrund där alla är välkomna oavsett kön, könsidentitet, ursprung, kultur och religion samt fokus på jämställdhet, barns rättigheter och HBTQ.

Tjänsten är på heltid men arbetet är uppdelad på 50% öppna förskolan och 50% parklek.

Kvalifikationer


Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, unga, vårdnadshavare och kollegor. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs. Det är meriterande om du kan ytterligare språk och om du har en idrott och /eller ett musikintresse eller har någon annan kulturell utbildning/intresse. I din yrkesroll är du lekfullt, engagerad, kreativ, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera aktiviteter och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Utveckling av vår öppna förskola och parklekens verksamhet ser du som en positiv utmaning. Du tycker om att jobba både inom- och utomhus och kan växla mellan verksamheter. Du kan inspirera och motivera andra, samt dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper. Ett professionellt bemötande är av stor vikt och att du är en trygg person som barn, unga och vårdnadshavare kan känna förtroende för. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna. 

 

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7168
Kontakt
  • Marieke Verschuren, 0850809262
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via växeln., 08-508 09 000
Publicerat 2018-11-09
Sista ansökningsdag 2018-11-30

Tilbage til Ledige stillinger