Stockholms Stad, Arbetsmarknadsför, Vuxenutbild, Campus Åsö, Barn o fritid

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Stockholm är landets ledande tillväxtregion. Det kräver en arbetsmarknad där arbetsgivare kan rekrytera den kompetens de behöver och där stockholmarna har möjlighet att byta bransch, komma tillbaka i arbete eller studera vidare. Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för stadens samlade arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning - kommunal vuxenutbildning inklusive utbildning i svenska för invandrare, komvux som anpassad utbildning och yrkeshögskola.

Vill du veta varför du borde arbeta hos oss? Klicka här för att se en film om Arbetsmarknadsförvaltningen och vårt uppdrag!

Arbetsplatsbeskrivning

Campus Åsö är vårt samlingsnamn för den vuxenutbildning som finns på Blekingegatan vid Skanstull. Vi är Stockholms största utbildningsanordnare av vuxenutbildning i kommunal egen regi. Våra skolor erbjuder ett brett kursutbud inom grundläggande och gymnasiala utbildningar, sfi samt yrkeshögskoleutbildningar. Arbetsmarknadsförvaltningen erbjuder en attraktiv arbetsplats med en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Du får ett utvecklande arbete där du är delaktig i utvecklingen av morgondagens Stockholm.
Miljön präglas av nyfikenhet, öppenhet och förtroende där vi arbetar utifrån verksamhetens bästa. Uppdragen innebär många kontaktytor och stora möjligheter till att utveckla samt att utvecklas. Det är roligt att arbeta här och du gör ett viktigt arbete.

Arbetsbeskrivning

Studie- och yrkesvägledare har daglig kontakt med både elever och lärare. Ibland informerar vägledaren grupper av elever men ofta innebär arbetet individuella samtal som resulterar i en individuell studieplan. Den personliga vägledningen är viktig. Speciellt i förhållande till vuxna som vill byta yrkesbana kan studie- och yrkesvägledaren beskrivas som något av en coach. I arbetet ingår att tillsammans med eleverna göra en fördjupad individuell studieplan.
* Du erbjuder kvalificerad studie- och yrkesvägledning samt informerar om såväl utbud som utbildningsmöjligheter i stort, enskilt och i grupp.
* Du arbetar med och ansvarar för processen med att ta fram examensbevis och slutbetyg.
* Du jobbar i team med övriga studie- och yrkesvägledare i syfte att erbjuda studievägledningen med hög kvalitet och öka studiemotivationen bland våra studerande.
* Du identifierar utbildningsbehov och utifrån dessa medverkar du i fortsatt planering av utbildning, att fastställa individuella studieplaner samt uppföljning av dessa.
* Du har förmåga och vilja att utveckla arbetsmetoder utifrån målgruppens behov tillsammans med övriga studie- och yrkesvägledare.
* Du deltar aktivt i det ständiga utvecklingsarbetet kring våra utbildningar.

Kvalifikationer

Till den här tjänsten söker vi dig som har en studie- och yrkesvägledarexamen.
Övrigt

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/341
Kontakt
  • Åsa Skaljic, 0850849587
Facklig företrädare
  • Anna Gräslund, Lärarnas Riksförbund, 073-5635841
  • Fredrik Morin, Lärarförbundet, 0850846391
Publicerat 2023-01-25
Sista ansökningsdag 2023-02-09

Tillbaka till lediga jobb