Stockholms Stad, Hässelby-Vällingby SDF

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning är beläget i västra Stockholm med närhet till natursköna områden och med tillgång till flera strandbad.
Våra 1 600 medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att våra verksamheter håller en hög kvalitet med våra invånare i fokus.
Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av mod, respekt, tydlighet och hjälpsamhet. För att nå dit krävs ett nära ledarskap som kännetecknas av personlig mognad och tydlighet samt att du som medarbetare bidrar med ett aktivt medarbetarskap.

Arbetsbeskrivning

Inom Barnenheten arbetar vi med barn och deras föräldrar från 0 till 11 år. Vi består av 16 socialsekreterare som är uppdelade i två team med var sin mentor och biträdande enhetschef. Mentorerna håller i introduktionen för nyanställda. Som socialsekreterare kommer du att ha individuell ärendehandledning med biträdande enhetschef varje vecka, i grupp varannan vecka samt extern handledning. Vi har även särskilda tillfällen där vi diskuterar komplexa ärenden i grupp enligt Signs of Safety.

Barnenheten präglas av ett stort engagemang och en stark vilja att påverka för det bättre. I gruppen ställer vi upp för och stöttar varandra i både stort och smått och det finns en vilja att ständigt utvecklas. Då en av våra socialsekreterare går vidare till nya utmaningar söker vi nu dig som vill jobba med oss och har erfarenhet av barnavårdsutredningar.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att utreda barns behov av skydd och stöd samt följa upp insatser enligt SoL och LVU. Vi arbetar med metoden Signs of Safety där vi aktivt arbetar med att mobilisera och involvera barnets nätverk för att tillsammans med dem hitta lösningar på svårigheter i barnets hemmiljö. Arbetet förutsätter en god samverkan med övriga grupper inom den egna verksamheten men även med externa aktörer som exempelvis BUP och Barnahus.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha socionomexamen och goda kunskaper om barns utveckling samt ett engagemang för barn och deras familjer. Arbetet kräver mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift och att du har kunskap inom gällande lagstiftningar och utredningsmodeller. Det är meriterande om du har utbildning inom systemteori och barnsamtal, erfarenhet av Signs of Safety och BBIC. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning, om du tidigare har arbetat som socialsekreterare eller inom socialtjänsten med barnavårdsutredningar samt erfarenhet av att arbeta i Paraplysystemet.

Vi söker dig om har en hög personlig mognad, är empatisk och har god samarbetsförmåga. Du är självgående och har förmågan att upprätthålla en god struktur i ditt arbete samt förmåga att behålla lugnet i krävande situationer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hässelby-Vällingby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/903
Kontakt
  • Brita Svensson, 08-50804242
  • Ingela Sundström, 08-50804179
Facklig företrädare
  • Mikael Jarnlo, Saco, 08-50805257
  • Vision, 08-50805057
Publicerat 2018-02-13
Sista ansökningsdag 2018-02-27

返回职位空缺页面